Retailcoin

Wat is een Crypto Wallet?

By 14 september 2018 No Comments


Als u cryptocurrencies wilt ontvangen, versturen, of opslaan, heeft u een ‘wallet’ nodig. In deze post wordt uitgelegd wat een crypto-wallet nou eigenlijk is.

Wat is een cryptocurrency-wallet?

Een crypto(currency)-wallet is een digitale ‘portemonnee’ die u kunt gebruiken om verschillende cryptomunten te ontvangen, te versturen, en op te slaan. Deze wallet bewaart uw geld echter niet zoals een échte portemonnee dat doet. Een crypto-wallet slaat enkel uw ‘public keys’ en ‘private keys’ op, want die zijn essentieel in de communicatie met de blockchain.

Wat zijn public en private keys?

Denk aan een snoepautomaat. Iedereen kan er zijn geld inwerpen, maar alleen de eigenaar kan het geld uit de automaat halen, want alleen hij heeft de sleutel. In dit voorbeeld is de snoepautomaat de ‘public key’, een reeks tekens die anderen gebruiken om cryptomunten naar u te sturen. U bent de eigenaar van de automaat, en u heeft uw eigen sleutel, de private key.

Dankzij deze private key kunt u met het geld, de cryptocoins, doen en laten wat u wilt. De public key bestaat dus uit een reeks tekens waar iedereen coins naartoe kan sturen. De private key bestaat eveneens uit een reeks tekens, die ú gebruikt om coins naar anderen te sturen. Uw private key dient u te allen tijde voor uzelf te bewaren, dit is uw crypto-pincode!

Waarom moet ik dit weten?

Omdat er – met deze informatie in het achterhoofd – verschillende manieren zijn om een wallet op te zetten. Om de risico’s en verantwoordelijkheden van verschillende wallets te begrijpen, is het dus belangrijk de achterliggende principes te begrijpen. In de volgende post meer over het opzetten van een wallet!

naar: https://blockgeeks.com/guides/paper-wallet-guide/

Leave a Reply

WhatsApp chat