Retailcoin

Hot Wallet aanmaken

By 14 september 2018 No Comments

Twee soorten wallets

Nu we een helder beeld hebben van wat een wallet nou eigenlijk is, kunnen we er een gaan aanmaken. We onderscheiden twee soorten wallets: cold wallets én hot wallets. Het verschil tussenbeide is simpel uit te leggen. Cold wallets komen nooit in aanraking met het internet, hot wallets doen dat wel.

  • Een cold wallet is een veilige opslagplaats voor cryptocoins, uw private key blijft buiten bereik van hackers en phishers. Een cold wallet is echter niet geschikt om snel en efficiënt transacties te doen. Daar is de internetverbinding en software voor nodig die hot wallets bieden.
  • Hot wallets worden aangemaakt op met het internet verbonden platforms. De private key van uw hot wallet vertrouwt u dus toe aan zo’n platform, dat zijn eigen veiligheidsmaatregelen treft. Via dit platform kunt u makkelijk transacties doen naar andere wallets. Bovendien bieden de meeste platforms de optie om euro’s in te wisselen voor bepaalde cryptocoins.

Omdat cold (veilig als een geldkluis) en hot (snel & praktisch als een portemonnee) elkaar aanvullen, hebben de meeste investeerders beide soorten wallets.

Een Hot Wallet aanmaken

Hierbij gaan we de hulp inschakelen van een extern platform. U kunt uw eigen onderzoek doen, want de keuze is op dit moment behoorlijk. Wij kiezen echter voor www.coinbase.com, volgens ons op dit moment het meest gebruiksvriendelijke en ‘trusted’ platform. Dit is hoe je een wallet aanmaakt op Coinbase.

Een Coinbase Wallet aanmaken

Maak een account aan. U zult uw account moeten verifiëren via een geldig email-adres en een code die u naar een mobiel telefoonnummer moet laten sturen.

Nu moet er een identificatieprocedure plaatsvinden. Een foto van uw paspoort, ID-kaart of rijbewijs is voldoende. Klik op ‘verify your identity’ en volg de stappen op Coinbase.

Het kan enkele uren tot dagen duren voordat uw identiteit geverifieerd is.

Als uw identiteit geverifieerd is, kunt u euro’s gaan toevoegen aan uw account. U kunt dit het makkelijkst doen via internetbankieren. Zorg dat u de gegevens van Coinbase juist invoert, en druk op ‘I’ve sent the funds’ als u het gewenste bedrag heeft overgemaakt.

Ook nu kan het weer enkele uren tot dagen duren voordat de transactie geaccepteerd is en het geld wordt bijgeschreven.

Leave a Reply