Retailcoin

Cold Wallet aanmaken

By 14 september 2018 No Comments

Een Cold Wallet opzetten

In de vorige blogposts hebben we uitgelegd wat een wallet nou eigenlijk is, dat er verschillende soorten zijn, en hoe je een ‘hot wallet’ opzet. In deze post gaan we uiteenzetten hoe je de tegenhanger van de hot wallet, een ‘cold wallet’ opzet.

Investeren in een Hardware Wallet

Er zijn verschillende manieren om een cold wallet op te zetten. De veiligste optie voor de investeerder die meer dan een paar tientjes wil investeren: een hardware wallet kopen.

Een hardware wallet is een klein apparaatje dat uw private key zodanig beveiligt dat deze nooit in aanraking komt met het internet. Met een hardware wallet bent u optimaal beschermd tegen phishers en hackers. De drie hardware wallets die wij aanraden zijn de Trezor, de Ledger, en de Keepkey.

 

Belangrijk: koop nooit een hardware wallet tweedehands! Tweedehands wallets kunnen voorgeprogrammeerd zijn om uw private key te achterhalen.

Verschillende wallets kennen verschillende handleidingen (in de toekomst meer over het hoe & wat van specifieke wallets!). Het basisprincipe blijft echter bij elke wallet hetzelfde. Om u daar alvast een beetje een idee van te geven, een filmpje over het opzetten van de Ledger Nano S.

Leave a Reply

WhatsApp chat